Eerikkilän urheiluopiston huvilan tyylikäs valaistus led valoilla


Eerikkilän Urheiluopistolle rakennettiin lisää korkealuokkaisia majoituspalveluita keskelle ympäröivää luontoa. Eerikkilä Resortille nousi syksyllä 2017 Honkatalojen toimesta uusia huviloita ja huoneistoalue vuokrauskäyttöön.

Koska puhutaan nykyaikaisista ja tyylikkäistä majoituspaikoista, niin myös valaistukseen on panostettu - siitä huolen pitävät Winledin energiatehokkaat LED-valaisimet, joiden asennuksen hoiti Sähköpalvelu Petri Hintsanen Oy.

Huvilan valaistussuunnittelu

Valaistussuunnittelu ja valaistuksen toteutus huvilaan

Valaistussuunnittelussa tehtävä 3D-malli on tapa, jolla voidaan simuloida sitä paljonko valoa tarvitsee missäkin tilassa olla. Suunnitelmassa otetaan huomioon lukemattomia muuttujia kuten eri tilojen käyttötarkoitukset ja huonekorkeudet, valaisinten teho ja valokeila, sisustus sekä monta muuta asiaa.

Eerikkilän huviloissa käytettiin valaistussuunnittelua, jolla varmistettiin tasainen ja standardin mukainen valaistus. Tilan ollessa valaistu oikein, on siellä tasainen ja varjoton valo sekä se on muunnellettavissa halutun tunnelman mukaan.

Valaistussuunnittelua käytettiin myös ulkotiloihin, jolloin julkisivusta saatiin näyttävä - unohtamatta tietenkään turvallisia kulkuväyliä. Samalla valaistussuunnitelmalla varmistetaan, ettei valo karkaa esimerkiksi naapurin tontille tai valaisimet jättäisivät jotain valaisematta.

Moderni ulkovalaistus led-valoilla

Moderni ja tyylikäs huvilan ulkovalaistus

Mökkien julkisivut on valaistu Hydra 12W -seinävalaisimella, jotka tuovat näyttävästi pimeässä esille puupinnat. Valaisimen erityinen ominaisuus on Hydran sisällä olevat heijastuspinnat, jotka ovat käyttäjän säädettävissä. Tällöin valokeila voidaan suunnatta halutulla tavalla joko yhteen tai kahteen suuntaan.

Valaisin on ollut erittäin suosittu kodin ja Asuntomessukohteiden valaistuksissa. Sitä voidaan käyttää myös sisätiloissa seinävalaisimena, sillä sitä on saatavilla niin mustana että valkoisena. Jos valaisin tuntuu sisätiloihin liian isolta, niin siitä on myös saatavilla pienempi 2W -malli.

Suosittu valaistusratkaisu

Huvilalla on takana paljon terassitilaa, josta löytyy myöskin Hydra 12W. Tämän lisäksi siellä on käytetty ulkokäyttöön soveltuvaa upotettavaa valaisinta Velmu 3W. Tämä valaisin sopii erinomaisesti esimerkiksi terassiasennuksiin ja toimii 12V jännitteellä. .

Velmu 3W toimii myös erittäin hyvin pihakäytävien valaisussa, sillä valaisin on valmistettu ruostumattomasta teräksestä sekä iskunkestävästä lasista, jotka yhdessä IP68-luokituksen kanssa tekevät siitä täydellisen ulkotiloihin.

Mökin sisävalaistus

Tunnelmaa mökkiin LED-valaistuksella

Iiris-valaisinsarja tarjoaa käyttäjälleen tehokasta valaistusta, joka kruunaa huoneen kuin huoneen. Iiris LED-valaisimet eivät ole syyttä yksi suosituimmista Winledin tuoteperheistä, vaan lunastaa paikkansa myydyimpien valaisinten kärkikastista upean valonjakonsa, tehokkuutensa sekä huomaamattomuutensa ansiosta.

Iiris kruunaa huoneiston

Tuoteperheen tehovaihtoehtoihin kuuluu niin 10W, 13W kuin 18W versiot, joita on saatavilla sekä valkoisella että hopeisella kehyksellä sekä värilämpötilaltaan joko 3000K tai 4000K.

Valaisin voidaan kustomoida

Valaisimien valinnassa Antrasiittiväri oli yksi vaatimus. Valaisin voidaan myös kustomoida kohteesen entistäkin persoonallisemmin pulverimaalauksella. Tuotteet tilattavissa maalattuna millä tahansa RAL -värikartan sävyllä ja väri tulee olemaan tasainen ja kestävä.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 23.11.2018

Lue myös