BUDJETTIIN SOPIVA, YKSILÖLLINEN VALAISTUS


Rakennamme ensimmäistä taloamme, johon olisi toiveissa päästä muuttamaan jouluksi 2018. Päädyimme rakentamaan itse, koska halusimme juuri sellaisen talon kuin olimme haaveilleet. Kun talo on rakennettu itse, voi olla varma siitä että se on tehty "vimpan päälle". Talomme rakentuu CLT-materiaalista. Se on vielä monelle aika tuntematon rakennusmateriaali Suomessa, mutta yksinkertaisesti sanottuna se on "paksua liimalevyä" eli puuta.

3D-mallinnuskuva omakotitalon ulkovalaistuksesta

Halusimme modernin yksilöllisen talon, mikä kuitenkin sopisi Etelä-Pohjanmaan maalaismaisemille. Arkkitehti piirsi valmiiksi talon pohjan meidän toiveiden ja suunnitelmien mukaisesti. Oli selvää että taloon tulisi sellainen valaistus jossa kaikki hienot yksityiskohdat tulisi näkyviin.

3D-mallinnuskuva omakotitalon takaterassista ja sen valaistuksesta

Tuttu sähköurakoitsija "vinkkasi" meille Winledistä ja päädyimme katselemaan millaisia valaistuksia oli toteutettu. Kiinnostuimme varsinkin epäsuoraan valaistukseen ja valonauhoihin.

Otimme yhteyttä Winlediin ja kerroimme toiveistamme Erkalle. Halusimme että valaistuksessa otetaan huomioon varsinkin korkean sisäkaton erikoiset muodot. Toiveissa oli myös, että valaistus on riittävä esim. keittiössä, mutta sinne saisi myös halutessaan tunnelmallista valaistusta. Ulkoa talo ja autotalli on mustia, niihin piti saada valaistus niin ettei talo jää liian synkäksi, tumman värin takia.

3D-mallinnus avarasta keittiöstä ja sen valaistuksesta

3D-mallinnus omakotitalon etusivun ulkovalaistuksesta

Saimme nopeasti valaistussuunnitelman kuvineen, johon olimme erittäin tyytyväisiä. Karsimme kuitenkin osan valoista pois, koska halusimme siitä "simppelimmän". Suunnitelman muokkaaminen ja karsiminen oli helppoa ja saimme valaistuksen näin myös budjettiimme sopivaksi.

Winled valaistuksessa on paljon mahdollisuuksia, josta löytyy varmasti kaikille jotain! Jäämme innolla odottamaan millainen valaistus on valmiissa talossa.

Postauksen on kirjoittanut asiakkaamme Eveliina ja Otto-Ville ja valaistuksen suunnitteli Erkka.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös