Asuntomessut — näyttävät makuuhuoneen valaistusratkaisut


Asuntomessuja on järjestetty jo vuodesta 1970 ja nykyään se kerää joka kesä yli 100 000 kävijää. Messuilla pääsee tutustumaan uusimpiin rakennus- ja sisustustrendeihin.

Winled on luonut innovatiivisia valaistuksia messukoteihin jo Kokkolan 2011 Asuntomessuilta lähtien.

Ennen tämän kesän Kouvolan 2019 Asuntomessuja palaamme hieman ajassa taaksepäin ja esittelemme teille menneiden vuosien parhaita paloja.

Tässä artikkelissa käymme läpi valaistussuunnittelijoidemme parhaita valaistusratkaisuja edellisvuosien Asuntomessujen makuuhuoneisiin.

Makuuhuoneiden valaistukset Asuntomessuilla

Makuuhuone ei ole ainoastaan paikka, jossa nukutaan, vaan siellä myös rentoudutaan, katsellaan televisiota tai vietetään aikaa hyvän kirjan parissa. Makuuhuoneen valaistuksessa onkin tärkeää ottaa suunnittelussa huomioon sen eri käyttötarkoitukset. Hyvä makuuhuoneen valaistus koostuu yhdistelmästä eri valaistustapoja. Valaistuksen pitää olla toimiva niin sängyllä makoillessa kuin kirjaa lukiessa eli toisin sanoen valaistuksen tulee olla pehmeä ja riittävän tehokas yhtä aikaan. Epäsuorat valaistusratkaisut tuovat makuuhuoneeseen lisää näyttävyyttä sekä pehmeyttä valaistukseen.

Seinäjoen Asuntomessut 2016: Kohde 11, Lakka Lakeus

Lakka Kivitalojen Lakka Lakeuden sisustus edustaa edelliseen kohteeseen verrattuna huomattavasti minimalistisempaa ja modernimpaa tyylisuuntaa. Lakka Lakeus huoneistoalaa löytyy lähes 240m² ja talosta löytyy viisi huonetta.

Lakka Lakeuden vanhempien makuuhuoneen katon reunoille on tehty alaslaskut, joihin saatiin siististi asennettua LED-nauhat. Tällä tavalla tilaan saadaan näyttävä epäsuora valaistus, jolla saadaan riittävä valaistus makuuhuoneeseen. LED-nauhaksi valittiin Valonauha 12W, jotta valoteho olisi riittävä yleisvalaistukseen.

Lakka lakeus makuuhuoneen LED-nauhat

Epäsuoran valaistuksen lisäksi makuuhuoneeseen laitettiin kattoon upotettavat LED-valot alaslaskujen kohdalle. Näiltä valaisimilta ei tarvittu suurta valotehoa, joten tilaan valittiin näyttävät valaisimet. Valaisimeksi valittiin Helmi Lasikuutio 8W.

Lakka lakeus makuuhuoneen led-valot

Tutustu lisää talon muihin valaistusratkaisuihin.

Mikkelin Asuntomessut 2017: Kohde 24, MinunVALO

MinunLOFT Oy:n MinunVALO on täysin uudella teräsrakennustekniikalla rakennettu selkeä linjainen loft-koti. Uudenlaisen rakennustekniikan myötä talon rakenteisiin ei tule orgaanisia aineita, jotka aiheuttaisivat home- ja kosteusvaurioita.

MinunVALOn makuuhuoneen valaistus on toteutettu spotvalaisimilla. Valaisimeksi valittiin Spectri 8W. Spotvalaisimet on sijoitettu makuuhuoneessa seinien lähelle, jolloin niiden antama valo saadaan pehmeämmän oloiseksi, kun se heijastuu tilaan seinien kautta. Jos makuuhuoneeseen halutaan spotvalaisimet, ne kannattaakin sijoittaa lähelle seiniä, jolloin ne eivät häikäise esimerkiksi sängyssä maatessa. Yleisvalaistuksen lisäksi sängyn päädystä löytyy erilliset lukuvalaisimet.

MinunValo led-valot

Makuuhuoneen yhteydestä löytyy liukuovien takaa myös vaatehuone. Vaatehuoneessa on katossa käytetty samoja Spectri 8W LED-valaisimia. Näiden lisäksi vaatekaappeihin on asennettu LED-nauhaa, jolla saadaan kaappeihin tehokas valaistus. LED-nauhaksi valittiin kaapiston korkeampaan osaan Valonauha 9,6W ja alempaan osaan pienempi tehoinen Valonauha 4,8W. Nämä ovat upotettu kalusteisiin Uppoprofiilin avulla.

MinunValo LED-nauhat vaatekaappiin

Lisää talon valaistusratkaisuista voitte lukea MinunVALO -artikkelista.

Porin Asuntomessut 2018: Kohde 20, Casakivi

Lammi kivitalon Casakiven suunnittelun lähtökohtana oli yhteen tasoon rakennettava koti, joka on avara ja siellä on mukavaa ja helppoa asua.

Casakiven makuuhuoneen yhteydestä löytyy myös vaatehuone ja WC. Makuuhuoneen valaistuksessa on noudatte samaa linjaa kuin muualla talossa. Valaistus on pääasiallisesti hoidettu LED-nauhoilla tehdyillä valojuovilla. Makuuhuoneen Valonauha 9,6W on upotettu Uppoprofiilin avulla seinään ja kattoon sängyn taakse. Tätä on käytetty myös sisutuselementtinä, sillä valojuovat rajaavat sängyn takana olevan tehosteseinän osuuden. Uppoprofiilin avulla LED-nauhasta saadaan häikäisemätön ja pisteetön valo.

Tilassa on LED-nauhojen lisäksi asennettu korkealle seinälle kaksi Hydra 2W -seinävalaisinta. Seinävalaisimilla saadaan tunnelmavalon lisäksi myös mukava kulkuvalaistus, sillä huoneesta päästään suoraan takapihan terassille.

Casakivi led-nauhat makuuhuoneen katossa

Täältä voitte lukea lisää kohteen valaistusratkaisuista ja valaistussuunnitelmasta

Porin Asuntomessut 2018: Kohde 25, Kodin Terra -talo By Prisma feat. Apulanta

Tässä kohteessa S-ryhmä oli ensimmäistä kertaa näytteilleasettajana Asuntomessuilla. Kohteen kirjastohuoneen ja toisen lastenhuoneen on sisustanut Apulannasta tunnetut Toni ja Sipe. Talon yleisvalaistuksessa käytettiin poikkeuksellisen paljon LED nauhaa, jolla taloon saatiin modernia ilmettä.

Kodin Terra -talon makuuhuoneen yleisvalaistus toteutettiin Lilja 6W LED-valaisimilla. Näillä saadaan makuuhuoneeseen hyvä ja tasainen valaistus, jonka lisäksi kattoon sängyn päädyn puolelle on asennettu LED-nauhaa lisävalaistukseksi. Valonauha 9,6W toteutettu valaistus toimii mukavana valaisimena illalla korostaen päätyseinää ja antaa tarvittaessa lisää lukuvaloa pöytälamppujen lisäksi.

Kodin terra makuuhuoneen ledvalaistus

Lue lisää talon valaistusratkaisuista ja valaistussuunnitelmasta

Seinäjoen Asuntomessut 2016: Kohde 12, Villa Tango

Kartanomainen Villa Tango oli Seinäjoen Asuntomessujen yleisöäänestyksen menestyjä. Yleisö äänesti Villa Tangon Asuntomessujen parhaaksi taloksi ja lisäksi yleisön mielestä paras piha ja paras sisustus löytyivät tästä kohteesta. Talon sisutus yhdistelee sujuvasti välimerellistä ja pohjalaisia elementtejä ja yksityiskohtiin on todella panostettu.

Villa Tangon valaistuksessa tai sisustuksessa ei tingitty yksityiskohdista missään tilassa, minkä huomaa selvästi makuuhuoneessa. Makuuhuone onkin valaistu samalla tyylillä kuin koko talo, eli käyttämällä paljon LED-nauhalla toteutettuja epäsuoria valaistuksia.

Huomion makuuhuoneessa kiinnittää katon epäsuora valaistus, joka on toteutettu Valonauha 12W avulla. Katon kruunaa valoaukon keskellä oleva kuviointi ja koristeelliset valolistat. Katon alaslaskun reunoille on asennettu Iiris 10W LED-valaisimia, joiden valo antaa tilaan tasaisen yleisvalaistuksen.

Tilaan kontrastia ja muotoa tuo lisää sängynpäädyn seinämän upotukseen asennetut riippuvalaisimet, jotka voidaan toteuttaa myös Pearl Single 5W riippuvalaisimella. Hyvänä esimerkkinä yksityiskohdista on yöpöydän korvikkeina toimivat upotukset sängynpäädyssä, jotka on myös valaistu LED-valoilla.

Villa tango makuuhuoneen epäsuora valo

Makuuhuoneen yhteydestä löytyy myös samalla tyylillä toteutettu vaatehuone, joka on valaistus valokattoon laitettavilla LED-nauhoilla. Valokatosta löytyy myös tässä tilassa hieno kuviointi, joka korostuu näyttävästi Valonauha 12W avulla tehdyssä epäsuorassa valaistuksessa. Tällä tavalla valolla saadaan helposti luotua tilaan luksuksen tuntua ja näyttävyyttä.

Villa tango vaatehuoneen led-nauhat

Tutustu lisää talon muihin valaistusratkaisuihin.

Winled-valaistukset Asuntomessuilla

Lue lisää meidän tekemistä valaistusratkaisuista Asuntomessuilla.

Kokosimme myös muita suunnittelijoidemme suosikki valaistusratkaisuita messuilta:

Asuntomessut — inspiraatiota olohuoneen valaistukseen

Asuntomessut — ideoita pesuhuoneen valaistukseen

Asuntomessut — toimivat keittiön valaistukset

Lisää makuuhuoneen valaistuksen suunnitteluun vaikuttavista asioista voitte lukea artikkelista LED-valot makuuhuoneeseen.


Julkasija: Winled Oy, Joona Saarelainen
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös