Arman Alizad — Supertähtien Yllätysremontit Suomi


TV-tähti Arman Alizad tunnetaan työstään palkittuna juontajana ja tv-ohjelmistaan. Arman haluaa kiittää kamppailulajilegenda Auvo Niiniketoa ystävyydestä, tuesta ja siitä, että Auvo muutti aikoinaan Armanin elämän suunnan.

Auvon elämää nähnyt toimisto saa uuden ilmeen Mestarin itsensä tietämättä Discoveryn Supertähtien yllätysremontit Suomessa.

Muutetaan kaikki, muttei mitään

Kaapelitehtaalla sijaitseva Hokutoryu ju-jutsun toimitila modernisoidaan, mutta perinteitä kunnioittaen. Kamppailulajeja täällä on harjoiteltu jo vuodesta -77 lähtien, jonka myötä myös tavaraa ja muistoja on syntynyt runsaasti.

Sisustussuunnittelija Laura Elolla on selkeä visio tilan remontista. Lähtökohtana on selkeys: muutetaan kaikki, muttei oikeastaan mitään.

Yllätys alkaa valaistuksen suunnittelulla, jolla ratkaistaan jo paljon. Tarkoituksena on tuoda tilaan parempi valaistus ja sen takia pitääkin miettiä miten tilaan tuodaan yleis-, tunnelma- ja kohdevaloa.

Tässä vaiheessa onkin Winledin valaistussuunnittelupäällikön Antti-Pekka Mellinin aika astua kuvioihin ja tutkimaan tilaa yhdessä Elon kanssa paikanpäälle ennen kuin remonttimiehet alkavat hommiin kohteessa.

Runkovalaisin on monipuolinen loisteputken korvaaja

Yleisvalaistus on toteutettu tällä hetkellä tilassa siten, että ne käyttävät yhtä loisteputkilinjaa. Loisteputket ovat myös niin kirkkaat ja häikäisevät, että ne käyvät silmiin ja esimerkiksi migreeni-ihmiselle ne ovat olleet haastavat.

"Loisteputket on järkevää laittaa vaihtoon. Täällä on vuosien varrella varmasti vaihdeltu rikkinäisiä putkia ja laitettu eri värisiä putkia tilalle. Eri värien sekamelska aiheuttaa varmasti migreeniä lisää.", toteaa Mellin.

Tilalle hän ehdottaa Runkovalaisin S 30W, joka on monipuolinen korvaaja loisteputkivalaisimille. Valaisin on erittäin asennusystävällinenkin ammattilaisille, sillä kierrettävän korkin ansiosta valaisimen asennus on työkaluton. Valaisimen molemmissa päädyissä on samanlaiset liittimet, jotka helpottavat ja nopeuttavat ketjutuksen toteutusta asennuksessa. '

Runkovalaisimet ovat olleet suosittuja valaistusratkaisuita niin myymälöissä, teollisuuskohteissa kuin toimitiloissa.

Toimistoihin ja toimitiloihin saadaan rakennettua valonauhalla näyttäviä valaistuksia

Monipuolinen toimitilan LED-valaistus

Toimistoon on tarkoitus myös tehdä iso seinämä, joka toimii tilanjakajana. Tähän kiinteään tilanjakoseinään Rakennusliike Zones Oy:n Jonaksen on tarkoitus tehdä rakenne, jonne saisi esimerkiksi pokaalit esille.

"Rakenteeseen voisi laittaa esimerkiksi pienitehoisen 4,8W valonauhan, joka näyttää ylöspäin pokaalien keskeltä tai takaa. Tällä tavalla saadaan samalla luotua hyvä epäsuora valo", kertoo Mellin.

Myös ikkunasta voi tulla kirkas valo, luonnon valo on tärkeää. Kaapelitehtaalla on suuret isot ikkunat, jotka ovat todella näyttävät. Ikkunoihin on tarkoitus laittaa kaksi eri verhoa, joista toinen on täyspimentävä ja toinen osaksi läpäisee valoa.

Elo pohtiikin, että jos niiden väliin laitettaisiin lediä tai valoa, että niistä tulisi myös elementti toimistoon.

"Kuulostaa hyvältä, sillä saisi tasapainoa tähän seinään, jos siinäkin käyttäisi optiikkaa sisältävää kuperaa profiilinkantta. Tällöin valon voisi ampua pienellä keilalla sitä verhoa pitkin alas", valaistussuunnittelija Mellin kertoo.

Ikkunoiden välisellä seinällä on myös Auvolle tärkeä taulu, jota halutaan korostaa.

"Koska yläpuolella menee otollisesti tikashylly, niin siihen laittamalla 8,6W S-Shape LED-nauhaa kulmaprofiiliin, saadaan suunnattua valoa suoraan alaviistoon taululle", sanoo Antti-Pekka.

Valaistussuunnitelman ratkaisut läpi käytyä ei voi olla muuta kuin samaa mieltä Laura Elon kanssa: "Minun korvaani kuulostaa siltä, että tässä olisi meille aika makean näköinen teos syntymässä".

Katso jakso Discovery+ -palvelusta!

Muut kohteet ja tietoa niiden valaistussuunnittelusta & -ratkaisuista löydät Supertähtien Yllätysremontit Suomi -sivuiltamme.

Lue myös lisää valaistussuunnittelusta ja lataa tästä "Valaise kotisi oikein" -oppaamme!


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 26.05.2021

Lue myös