Apollo Kaihdin ja Markiisi Oyn tuotantotiloissa tehdään millimetrin tarkkaa työtä LED valaistuksessa


Apollo Kaihdin ja Markiisi Oy on Iisalmessa toimiva auringonsuojatuotteiden - ja kaihtimien valmistaja, jonka päätuotevalikoima kattaa markiisimallit ikkunoihin, terasseille, lasikatteisiin viherhuoneisiin. Yritys tarjoaa ratkaisut kaikkialle mihin tarvitaan ulkoista auringonsuojaa ja ikkunan sisustusta.

Tilojen entinen valaistus oli toteutettu loisteputkivalaisimilla, jotka alkoivat olla tiensä päässä. Edessä oli päätös valaisinvaihdosta LED-valoihin, sillä tässä kohteessa ennen kaikkea pointtina oli haluttu energiansäästö sekä huoltovapaus.

Loisteputkien räpsyessä virheiden mahdollisuus nousee

Entinen valaistus oli hengetön ja se räpsyi. Ongelmia se tuotti varsinkin tuotannossa, jossa tehdään millimetrin tarkkaa työtä. Vanhat loisteputket hankaloittivat tuotannonpuolella myös sitä, kun etsittiin kankaista virheitä tai tarkistettiin pakkavärejä, kertoo Apollo Kaihdin ja Markiisi Oy:n toimistotyöntekijä Mirja Hentelä.

Paikoin valaistus oli huomattavan huono ja ei valaissut tasaisesti, jolloin jotkin kohdat olivat himmeitä. Työssämme on tärkeää, että valaistus on tasainen ja kirkas, koska meidän tulee nähdä kunnolla mitat tai ettemme sahaisi sormeen, naurahtavat tuotantotyöntekijät Mari Katainen ja Mika Kärkkäinen.

Tuotantotilojen kirkas led-valaistus

Runkovalaisin on monikäyttöinen LED-valaisin tuotantotiloihin

Winledin tehokkaat, energiapihit sekä pitkäikäiset Runkovalaisimet ovat oiva korvaaja vanhoille 58W loisteputkille. Ne ovat olleet erittäin suosittu valaistusratkaisu ja valaisimia onkin asennettu mm. tuotantotiloihin, autokorjaamoihin sekä myymälätiloihin ympäri Suomen.

Iso etu näillä Runkovalaisimilla vanhaan kiinteistöön asennettaessa on se, että ne käyvät helposti vanhojen valaisimien kiinnikkeisiin – varsinkin, kun tiloissa on käytetty paljon erilaisia kiinnikkeitä. Kytkeminen on nopeaa ja helppoa, toteaa Tuomo Nousiainen asennukset hoitaneesta Voltage Oy:sta.

D-merkitty Runkovalaisin 60W on varustettu IP65- sekä IK10-luokituksella, ja se kestääkin hyvin esimerkiksi pölyä, kosteutta ja likaa.

Tuotantotiloihin asennettiin myös työpisteille Runkovalaisin 42W sekä kohdevaloksi Jupiter 80W LED-heittimiä.

Monikäyttöinen Runkovalaisin on käytössä erilaisissa tiloissa

Uudella tuotantovalaistuksella ero kuin yöllä ja päivällä

Työntarkkuus ja viihtyvyys ovat parantuneet uuden valaistuksen myötä. Lisäksi LED-valaisimet ovat edistäneet työntekijöiden virkeyttä, työturvallisuutta ja myös työtehokkuus on parempaa, jolloin saadaan minimoitua virheiden määrät. Pakkauksessa huomaa, että on helpompaa, kun näkee mitä sinne pakettiin on menossa, toteaa Hentelä.

Runkovalaisimien valoteho on runsasta ja niiden opaalipintainen suojakupu takaa tiloihin tasaisen, häikäisemättömän valaistuksen sekä poistaa ledien pistemäisyyden.

Pelkkää positiivista kommenttia tullut uudesta valaistuksesta, jossa luxmäärät nousivat reilusti, kertoo Nousiainen.

Uusi kirkkaampi ja häikäisemätön toimiston valaistus

Kirkas ja tasainen valaistus toimistoon ja myymälän puolelle

Aada 30x120 valopaneeli on loistava valaisinratkaisu sekä toimistoon että kotiin. Laadukkaat paneelit takaavat tasaisen ja tehokkaan valaistusratkaisun, joka ei ainoastaan näytä hyvältä vaan lisää huomattavasti myös työtehokkuutta – ne ovatkin tuttu näky toimistoissa, myymälöissä ja kodeissa. Aada soveltuu asennettavaksi monenlaisiin kohteisiin useiden eri asennustapojensa ansiosta.

Valaisin ei ole himmennettävissä, mutta ne sisältävät flicker-free -ominaisuuden, joka tarkoittaa sitä, ettei valaisimesta lähde aivojen aistimaa haitallista välkyntää. Tämän vuoksi tuote soveltuu tiloihin missä videokuvataan tai on migreenistä kärsiviä ihmisiä.

Toimistotiloihin asennettiin myös Eden 30x30 LED-paneeleja.

LED-valoilla saadaan tuntuvia säästöjä

LED-valoilla sähkönsäästöä ja huoltovapautta

Etuja vanhojen valaisimien vaihtotilanteissa on runsaasti ja tietenkin väistämättä tulee mieleen, miten muutos näkyy asiakkaan lompakossa pitemmällä ajanjaksolla.

Enää toimistotiloissakaan ei tarvitse käyttää niin paljon valoja päällä. Aivan varmasti valaisimet maksavat itsensä takaisin, ja samalla saimme tehokkaamman valaistuksen, Hentelä miettii.

Laskettu sähkönkulutus entisillä loisteputkivalaisimilla oli 4163,61€ vuodessa. Valaisinvaihdon myötä uusi arvioitu kulutus on 1651,22€, jolloin säästöä LED-valaisimilla syntyy 2512,39€ vuodessa! Säästölaskelmassa on huomioitu ainoastaan valaisimien sähkönkulutus, ei esimerkiksi huoltotöistä syntyviä kuluja.

Tiloissa käytetyt LED-valaisimet ovat pitkäikäisiä, niihin luvataan 50 000 h käyttöikä ja 5 vuoden takuu. Valaisinten vaihdon vuoksi myös olemassa olevien valaistuskaapeleiden kuormitus pienenee samassa suhteessa, joka puolestaan nostaa käyttöikää vanhoille kaapeloinneille.

Pitkäikäisyys on ledin suuri etu

Valoisa lopputulos miellyttää

Kyllä muutos oli huomattava ja parempi. Nyt tuntee itsensä töissä paljon pirteämmäksikin, toteavat tuotantotyöntekijät.

Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä. Tiloissa työntekeminen on helpompaa uusien LED-valojen alla – valoihin tottui nopeasti, ne eivät häikäise ja muistuttavat luonnonvaloa, kertoo Hentelä.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 03.12.2019

Lue myös