AaltoSaha — kokous ja juhlahuvila valitsi Winledin ledit


Meidän tiluksemme, Solalan tila sijaitsee Orivedellä 60 kilometriä Tampereelta. Näin kymmenennen sukupolven maatalonisäntänä voisin ajatella paikalla olevan jonkin verran historian siipien havinaa. Solalaa on pian 200 vuotta kehitetty, ja jälleen oli aika tehdä jotain uutta.

Siitä hetkestä kun isoisoisoisoisoisoisoisoisäni aikanaan Solalan maatilan perusti, on maailma kuitenkin himpun verran muuttunut. Näin myös toiminnan Solalassa on tarvinnut mennä eteenpäin ja kehittyä. Viljelystoimintaa on kyllä edelleen, mutta pääpaino on kuitenkin siirtynyt viimeisten vuosikymmenten aikana matkailun puolelle. Tällä hetkellä Solalassa on 30 vuokramökkiä, joista valtaosa on Längelmäveden rantamökkejä.

Nyt samalla paikalle rakennettiinkin reilun 400 neliömetrin huvila Aaltosaha, joka valmistuikin aivan vastikään, kun saimme tänä keväänä pihatyötkin viimeisteltyä. Nimi Aaltosaha tulee rakennuksen paikalla ennen sijainneesta sahasta. Kun aikanaan tukit tuotiin uittamalla, niin sahat tietysti rakennettiin järven rantaan. Nyt sahan tilalle noussut juhlahuvila onkin saanut aika komean näkymän pitkälle järvenselälle vähän niin kuin perintönä. Näin ollen Aaltosaha onkin komea paikka järjestää esimerkiksi häät. Vihkiminen voidaan suorittaa järven päälle rakennetulla “saarella. Koko seurue mahtuu juhlimaan juhlahuvilassa, ja majoittuminen voidaan tarvittaessa järjestää yli sadalle hengelle.

Aaltosahan kokous- ja juhlahuvila sijaitsee hienolla historiallisella paikalla

Mitä tulee projektiin itsessään, niin valohommia joutuu kyllä kehumaan aivan tänne Vierakynä-palstalle asti. Sain jo suunnitteluvaiheessa 3D-hahmotelmakuvat Winlediltä, joista hoksasin aika monta juttua. Niiden kanssa sitä sitten tuli tehtyä ihan pihasuunnitteluakin, ja pari asiaa olisi tullut toteutettua ihan eri lailla jos kuvia ei olisi ollut käytössä. Ja kun valot sitten saatiin päälle, niin on kyllä olleet erinomaiset. Kokoustilassakin kuulemma näkee hyvin eikä ala väsyttää.

Ja jotenkin sellainen homma oikein alkoi naurattaa, että saunan mukana tulleet valot eivät toimi. Naurattaa tämä alkoi sen takia, että ne ovat olleet ainoat valot joiden kanssa on ollut ongelmia, ja ne olivat samalla myös projektin ainoat kiinteät valot, jotka eivät tulleet Winlediltä.

Suosittelenkin Winledin valoja ehdottomasti kaikille ja toivottelen samalla mukavaa kevättä ja riemukasta juhannusta!

Vieraskynän on kirjoittanut asiakkaamme Simo Solala.

Muista myös lukea artikkeli valmiista kohteesta - UPEASSA AALTOSAHAN HUVILALLA VIETETÄÄN JUHLIA LEDIEN ALLA.


Julkasija: Winled Oy, Winled Oy
Julkaistu : 29.11.2017

Lue myös