AD Autokorjaamon valoteho nousi led valaisimilla


Heikosti valaistussa työtilassa sekä tapaturmariski kasvaa että työntekijöiden suorituskyky kärsii. Kun puhutaan korjaamotyöstä, tiloissa tarvitsee olla riittävä valoteho sekä jaksamisen että työnteon kannalta.

Helsingissä sijaitsevassa täyden palvelun AD-Autokorjaamolla työntekijät pääsevät nyt hoitamaan ja korjaamaan tehokkaiden sekä energiaa säästävien LED-valojen valaistaessa.

Saturnuksen loistoa autokorjaamossa

Autokorjaamon valotehon nousu ledien myötä

On erittäin tärkeää, että mekaanikkojen työn kannalta tiloissa on riittävän tasaista ja varjotonta valoa. Riittävä ja oikeanlainen valaistus pitää työntekijät virkeinä ja työn jäljen laadukkaana. Ennen tiloissa oli 400W elohopeahöyrylamppuja, jotka leditekniikkaan verrattuna käyttävät paljon enemmän energiaa.

Vanhojen valojen tilalle päädyttiin vaihtamaan Saturnus 200W – LED-heittimet. Tämä laadukas valaistusratkaisu on tuttu valaisin niin teollisuuskohteissa, että suurilla piha-alueilla. Valaistuksen asentamisen halliin hoiti Laaksolahden Sähkö Oy.

Kun 12 kappaletta vanhoja valaisimia korvattiin samalla määrällä Saturnus -valaisimia, saatiin valoteho tiloissa nousemaan reilusti. Tällä hetkellä tiloissa on 700-750 luxia, kun ennen se oli alle 300 - samalla myös rahallisia säästöjä syntyy.

Tehokas Saturnus 200W

Ei häikäisyjä tai varjoja korjaustiloihin

Saturnus 200W:sta lankeava valo on hyvin tasaista - oikealla ja optimaalisella valaisinsijoittelulla ja laadukkailla valaisinvalinnoilla varmistetaan, että korjaamotiloissa valaisimet eivät suorasti tai epäsuorasti häikäise korjaustyöntekijöitä

4000K värilämpötila takaa sen, että työntekijöiden virkeystila pysyy korkeana.

LED-valaisimilla ei tule häikäisyjä

Pitkäkäyttöikä ja takuu tuovat säästöjä käyttäjälle

Nyt kohteen uusi valaistustaso on riittävä vaativaan korjaustoimintaan. Saturnukselle luvataan 5 vuoden takuu ja pitkäkäyttöikä, 50 000h. Siinä vaiheessa, kun käyttöikä saavutetaan, on järkevää vaihtaa koko valaisin uuteen - joten hyvin huoltovapaasta valaisimista puhutaan, jolloin huoltotöiltäkin vältytään.

Saturnuksen virtalähteet ja muut sähköiset komponentit ovat valaisimen sisällä, jolloin ne kestävät hyvin kosteutta, pölyä ja muuta likaa mitä hallitiloissa ja korjaamoissa ilmenee paljon.

AD Autokorjaamon työntekijätkin ovat pitäneet uudesta valaistuksesta, jossa näkee paremmin tehdä töitä.


Julkasija: Winled Oy, Toni Töyräs
Julkaistu : 09.11.2018

Lue myös